Éjszakai hörcsögkaland


Úgy 8-10 éves koromban volt egy hörim (nemes egyszerűséggel Hörinek hívtuk), akit sikerült összebarátkoztatni a velünk egy házban lakó ismerőseink hörcsögével, Mucussal. Mi a földszinten laktunk, ők a harmadikon. Gyakran összeengedtük őket, hadd szórakozzanak.
Egy éjszaka úgy 1 óra felé apukám nyitja a fürdőszobaajtót, amikoris látja, hogy a kád alól egy felettébb apró állat igyekszik kifele. Rögtön felismerte, hogy ez nem lehet más, mint Mucus. Nyakon csípte, de nem merte betenni Hörihez, nehogy az meg féltékeny legyen az otthonára, és verekedés legyen a vége. Magára kanyarított hát egy köntöst, és fel a harmadikra... Jóska bá' nyitott ajtót álomtól ittasan, neki tette fel apukám a meglepő kérdést: - Megvan a hörcsögötök? - Persze - mondta döbbenten a szomszéd. De azért mégis megnézte, és még döbbentebben közölte, hogy jaj, mégsincs meg. - Akkor tessék, itt van - nyújtotta át a kalandvágyó kisállatot apukám... :-))
A dolog úgy történt, hogy Mucus kiszökött a terráriumból, felfedezőútja során betévedt a szellőzőaknába, zuhant 3 emeletet, és nálunk, a földszinten mászott ki a szellőzőből. Csodák csodája, nem történt komolyabb baja, csak az egyik hátsó lábát rántotta meg egy kicsit, de hamar helyrejött.
Sokáig csak úgy emlegettük az esetet: "Tudjátok, amikor Mucus leugrott Hörihez látogatóba..."

Móni

vissza


Címlap   A degu   Képek   Linkek   GYIK   Történetek   Aktuális   Apró   Törzskönyv   Hírlevél   E-mail